Soomes asuv VIBRAC Skille-Lehikoise Vibroakustilise Teraapia ja Uurimise Keskus (VIBRAC Keskus) korraldab käesoleva aasta 17.-18. veebruaril Tallinna Ülikoolis kahepäevase sissejuhatava koolituse (Level I) vibroakustilisse teraapiasse.

Koolitus on rahvusvaheline (inglise keeles), registreerumine sellele toimub kuni 01. veebruarini (vt allpool).

NB! Selle koolituse läbimine on eeltingimus osalemaks vibroakustilise teraapia praktiku sertifikaadi saamisega lõppeval Level II koolitusel (saab toimuma samuti Tallinna Ülikoolis).

KÕIGEST LÄHEMALT:

Vibroakustiline teraapia (VAT) on üks muusikateraapia retseptiivsetest meetoditest, mille puhul madalsagedusliku siinusheliga (vahemikus 30-120 Hz) spetsiaalses seadmes (tugitool, voodi, madrats, padi) tekitatud helivibratsioon edastatakse patsiendi organismi. VAT kliinilise koolituse läbinud füsioterapeudid, psühhoterapeudid, psühholoogid, medõed, arstid ja teised tervishoiu professionaalid kasutavad seda teraapiameetodit, et ravida näiteks valu, depressiooni, ärevust, unetust, menopausiga seotud probleeme, alzheimeri tõbe, parkinsoni tõbe ja fibromüalgiat. Kaasaegse VAT alusepanijaks on Norra päritolu terapeut Olav Skille, esimesteks uurijateks ja kasutajateks said Suurbritanniast Tony Wigram ja Eestist Saima Tamm, Eha Rüütel ja Riina Raudsik. 2017. aastal avaldas interdistsiplinaarne eelretsenseeritud teadusajakiri „Music and Medicine“ vibroakustilise teraapia alase erinumbri:  http://mmd.iammonline.com/index.php/musmed/…/view/52/showToc.

VIBRAC Keskus (VIBRAC Skille-Lehikoinen Centre for Vibroacoustic Therapy and Research) on VAT arendamis-, koolitus- ja uurimiskeskus, mis asub Soomes Jyväskyläs. Keskuse eesmärk on toetada VAT arengut rahvusvaheliselt, omades ka rahvusvahelist konsultatiivnõukogu ja teaduskomiteed. Keskust haldab Eino Roiha Fond, mille rajajateks on Jyväskylä Ülikool, Jyväskylä Rakenduskõrgkool OÜ, Jyväskylä linn ja Kauko Sorjonen.

VIBRAC Level I ja II koolitused

VIBRAC Keskus on praegu ainus keskus Euroopas, mis võimaldab õppida VAT sertifitseeritud praktikuks akadeemiliselt tunnustatud õppekava alusel. VIBRAC Level koolitused annavad erineva tausta, kutse ja huvidega osalejatele nii laialdased teoreetilised teadmised kui ka praktilised kogemused sellest, kuidas madalsageduslikku helivibratsiooni rakendada tervise ja heaolu hüvanguks.

Level I (sissejuhatus) koolitus on mõeldud inimestele, kes tahavad rohkem teada madalsagedusliku helivibratsiooni teraapilisest kasutamisest erinevates tingimustes erinevate sihtgruppidega. Osalejad saavad baasteadmised VAT teoreetilisest taustast loengute ja diskussioonide kaudu, samuti demonstreeritakse mõningaid seadmekomplekte, mille abil saab VAT toime isikliku kogemuse. Lisainfot saab aadressilt http://vibrac.fi/content/training .

Level II (VIBRAC praktik) koolitus koosneb kolmest moodulist ja sisaldab ka 10 seansist koosnevat praktikat. Selle läbinu kvalifitseerub VIBRAC praktikuks (VIBRAC-Practitioner) ja saab vastava sertifikaadi. Lisainfot samuti aadressilt http://vibrac.fi/content/training .

Level I koolitus veebruaris 2018:

Toimumise aeg ja koht: 17. – 18. veebruar 2018. a., Tallinna Ülikool.
Toimumise kellaajad: laupäeval kl 9.00 – 18.00, pühapäeval kl 9.00 – 13.00.
Keel: inglise

Läbiviija: Ivar Vinkel (MA, VIBRAC praktik)
Osalustasu: 50 EUR (soodushind Eesti, Läti ja Leedu osalejatele).
Lisainfo koolituse kohta ning registreerumine: kuni 01.02.2018 e-kirjaga elsa.campbell@vibrac.fi